Известие

Collapse
No announcement yet.

Кажете нещо хубаво за 159 (общи приказки)

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Вадиш буксата и мериш на пиновете.
    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

• Първоначално публикувано от 4ofito Покажи съобщение
      4erna kutiika e modula
      Много ти благодаря

Comment

• Колеги, извинявам се за тъпия въпрос, но diesel pump горивната помпа ли е т.е.тази която се намира в резервоара или бъркам?
        -------------------------------
        ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
        ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++

Comment

• 159

няма лошо
          Алфа Ромео 159

Comment

• Колеги, има ли индикация за изгорели крушки на късите светлини? Днес забелязах, че едната ми беше изгоряла, а на таблото нямах никаква индикация. Преди имах изгоряла крушка на осветлението на номера и ми показваше на таблото коя крушка е изгоряла, а сега на късите нищо...

Comment

• С ксенон ли си?
              Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

• Първоначално публикувано от bobi_kz Покажи съобщение
                Колеги, има ли индикация за изгорели крушки на късите светлини? Днес забелязах, че едната ми беше изгоряла, а на таблото нямах никаква индикация. Преди имах изгоряла крушка на осветлението на номера и ми показваше на таблото коя крушка е изгоряла, а сега на късите нищо...
                За късите няма индикация за изгоряла крушка.
                Alfa Romeo 159 1.9jtdm EX

Comment

• Няма ксенон, мн интерестно, че не са сложили ..италианска работа хХаха
                  Благодаря

Comment

• Едно информативно въпросче.
                    Това нещо осезател ли е,датчик ли е и каква работа върши?
                    Ако е нещо за температура на спирачната течност как работи,кога и какво се случва изобщо? Освен да е за нивото,но е външно?
                    Още лятото го озъртах,вадих го от буксата,карах без нея и нищо не ми показа борда,това ми породи интереса. Пък нещо в Елерн не го намирам.
                    Attached Files
                    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

• Предполагам, че това е сензорът за нивото на течността. Състоянието му е нормално отворен контакт и поради това нищо не променяш, като го изключваш. Пробвай да окъсиш двата пина и виж дали ще ти светне аларма за ниско ниво на течността. В Е-learn се води K025.
                      Last edited by ecotronic; d.m.y г., 16:50.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Ако е нормално отворен,както казваш,какво би го накарало да затвори веригата,понеже е отвън? Датчика е по цялата дължина на казанчето,около 60-70мм дълъг,вадил съм го...логично щом няма течност около него би трябвало да сигнализира при подаване на контакт,ако е това предназначението му.
                        ПС. Сега виждам,че си го открил в Елерн...какво пишат,че е? Ако си е за нивото,няма повече какво да му мисля
                        Last edited by undy; d.m.y г., 17:00.

Comment

• Въпрос на техническо изпълнение. Може да е външен магниточувствителен контакт а вътре да има поплавък с постоянен магнит, който да го задейства при определено положение.............само мога да гадая без да съм го видял. В E-learn не намирам по-детайлно описание. Само от схемата е видно, че е с нормално отворен контакт. Т.е - затваря се при падане нивото на течността, което не е много добре измислено.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

• Ами няма поплавък, инак да съм направил асоциация. Вместо да се окъсява на пиновете,ако само се издърпа,би трябвало да реагира...няма течност която да го "държи" отворен и трябва да затвори.....и нещо да се случи нещо не ми е ясно баш как ще сработи,какво трябва да има между двата пина,за да направи верига при липса на спир.течност, при положение,че е отвън и няма никакъв контакт с течността...по-логично за мен,да е свързано с температурата и ще си го обясня с една елеметарна бипластина. Но пък колко да се загрява тая течност....хах много ми станаха чуденките
                            Last edited by undy; d.m.y г., 17:33.

Comment

• Аз залагам 1 бира на това, че вътре в казанчето има поплавък с магнит на нивото на датчика. Лепни един постоянен магнит отвън по корпуса на датчика и виж дали ще светне лампа.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                                Аз залагам 1 бира на това, че вътре в казанчето има поплавък с магнит на нивото на датчика. Лепни един постоянен магнит отвън по корпуса на датчика и виж дали ще светне лампа.
                                Тц...не светва Сега имах 40км пробег,бръкнах и с пръст с телесна температура е...а де?
                                ПС. Утре мога да опитам с неодимов,имам в работата всякакви,да не би тоя да няма "сили"
                                Last edited by undy; d.m.y г., 18:56.

Comment

Working...
                                X